Ecology

Ecology Activities

Изсичане на вековни дървета в Природен парк Витоша!

Месец февруари, 2015 г.

В една от най-дивите части на планината Витоша, вътре в границите на природния парк, на около километър на изток от с. Чуйпетлово, изсичането на дървета кипи с бурна сила. Черните пътища водещи към вътрешността на планината са обезобразени от тежки камиони, които навлизат, за да извозват отсеченото. Трудно се върви по тези пътища дори от туристи. Където е било удобно са направени нови пътища – огромни дупки в сърцето на планината.

Actitivites: 

Гробище за Делфини

Делфина попита: "- Институциите в България - Престъпници ли са?

Хорнология на случилото се на 02.08.2012, 12 часа след подаването на многобройни сигнали към 112 и полиция - мъртвия делфин все още е на плажа и нито една иституция не се е появила.

9.15 пристига екип на Нова телевизия и заснема делфина все още на брега на морето.
Делфинът е почти пред разпадане след 15 часа на сушата.

Actitivites: 

Убийството на един възкръснал делфин

(поеместени са стресиращи материали и снимки, които всяко дете трябва да види за да знае отрано какви изроди има в България, както и какви управници и институции. Самооцеляване - деца! Самооцеляване!)

01. Август 2012 г. 18.30, плажа Корал, Черно Море. България. "Европа".

Actitivites: 

ВИДЕО: Най-удобната смърт за един делфин

 

 

Actitivites: 

Най-удобната смърт за един делфин

67 часа след като морето изкара очевидно прострелян мъртъв делфин от морето. 2 спетември 2011 година, 13 часа. Европа. България. На плажа седя и играя шах с Ева. Звъни ми телефона.

- Отзад зад плажа, на 10 метра по пътя за селото (Лозенец) в момента с багер изваждат делфина!

Actitivites: 

Будни ли сме или просто очакваме края?

Будни ли сме или просто очакваме края?

Actitivites: 

Как един разстрелян делфин доказа че в България няма институции

Изминаха 3 дни от изплуването на тялото на разстрелян делфин на брега на плаж Корал. Няма думи които да опишат отвратителното деяние, което е честа и негласна "практика" по тези места.

 

Actitivites: 

Сънят на един разстрелян делфин

Седим на плажа безгрижно следобеда на края на август. Към брега бавно се приближава нещо голямо, бяло и... доста зловещо. Чайка седи върху него и кълве. Морето изкарва голям 2 метров побелял делфин, вълните го лашкат и го обръщат и тогава се разкрива зловещата истина - по тялото му си личи откос от огнестрелно оръжие. От дупките от куршумите изтича кръв, която морето веднага заличава - но само на следващата вълна се повтаря отново... и отново.

 

Actitivites: 

Pages