Почистването на ДУХЛАТА

В събота 20 ноември част от членовете на клуба и новите курсисти участвахме в една много хубава инициатива - почистването на най-дългата пещера в България - Духлата.

Въпреки студеното време доста хора се включиха в проявата организирана от п.к. Хеликтит :) След едно кошмарно пътуване до Боснек по заледените пътища се събрахме пред пещерата. Освен нас имаше и доста хора от други клубове. Но естесвено като най-дейния клуб ние бяхме най-много, всичко на всичко 14 човека. След снимки и интервюта от БТВ ние се намъкнахме вътре, разделени на 2 групи с цел покриване на по-голям периметър. Аз, Насо, част от новите курсисти- Алек, Стефан, Поли, юзърите Виша и Крис :) и Меги (Маги ?)събрахме боклуците от Прашните зали до Синтровото мазе, където опънахме ленти за да не се влиза вътре и да се чупят образованията. След което се спуснахме по едни хлъзгави отвеси минати изцяло на класика и доста добре от курсистите. Слязохме на Рибката,а от там към зала Носорог, където срещнахме другата група водена от Весов в състав Тони, Невена, Стефан и др. , която незнайно защо се беше губила постоянно по галериите. Навярно са търсили продължения :) Хапнахме доста добре, като (мама) Насо нахрани половината група и с доста добро темпо се заизнизахме към Гърлото на Ада. Там опънахме въже за да може да минем, без някой да провери колко висок е отвесът. След около 20 минути излезнахме навън като по-пътя срещнахме доста хора запътили се да довършват започнатото дело.

Най - изненадващо, но в самата пещера нямаше много боклуци, а и ние добре си свършихме работата. След бързо преобличане част от групата потеглихме към вилата на Алек, намираща се някъде в Трънско и поляхме добре събитието. :)

За отбелязване е появата на първите анархисти в пещерното движение, които надявам се няма да следват възгледите си в пещерите, защото там има само образования и няма гадни, долни и гнусни корпорацийки :)

Курсистите също се държаха на ниво, като искрено се надявам това да не остане единственото им влизане в пещера :)

Actitivites: