Snowkite на Витоша

На 10 февруари 2007 се качихме на платото на Витоша. Бяхме Меги, Хогана, Жирафа, Сирма, Емо, Красен, Киро и аз.

 

 

Стигнахме до избраното от нас място на Платото за 30 минути. Духаше много приятен вятър 8-12 м/с от юг/юго-изток. Преди 3 дена отново бяхме тук но не карахме защото вятъра беше около 17-20 м/с и беше по-скоро виелица отколкото нещо друго.

Сега беше доста топло и приятно.

Опънахме първо 9м2 Switchblade Cabrinha и аз тръгнах с него. Вятъра беше много поривист със страшни пропадания. Терена също беше с големи бабуни и доста оголен но някак си се движех.

Скоро Сирма опъна нейния Best 9m2 и тръгна. За първи път си слагаше сноуборд на краката но се движеше страхотно.

След половин час Хогана взе кайта и започна да си кара напред назад ;).

Жирафа беше опънал 7-цата Switchblade през това време. Скоро тръгна като прфесионалист, въпреки че и той за пръв път си тестваше дъската Cabrinha.

Следващият беше Кирчо, добре екипиран с предпазни брони и каска, взе кайта от Жирафа по едно време и тръгна. След известно време забелязахме едно неволно, 2-3-но салто с няколко винта които направи и веднага Жирафа отиде да му помага ;). За днеска беше дотам.

Краси беше със ски, и като хвана 9-ката така тръгна че ние ахнахме, някъде на хоризонта опита да обърне с един красив завой и след малко остана с една ска и няколко красиви премятания. Но беше супер доволен.

Хогана пое от него кайта и покара още малко.

Меги правеше снимките и хранеше юзерите и беше нейн ред, но вятъра се засили и започна да вали сняг и решихме да тръгваме.

Изводите са: За зимата си носете и ползвайте малки крила: 7, 9, 12, bow кайтове – с другите просто е много опасно, тествахме новите snow дъски на Cabrinha – супер са както за каране на кайт така и за сноуборд.

Благодаря на всички за хубавото и весело изкарване!

Снимките може да намерите в галерията.

Actitivites: