Дни на Предизвикателствата

Ей, Хора! Другата седмица в Дома на киното се заформя интересна програмка. Ще си позволя да копирам същественото:

Дом на Киното, 11-15 Декември, начален час 18.00ч.

Ден 1 – Понеделник 11/12

Откриване на Фотоизложба „Зеленият пояс” за планините и защитените територии в пограничните райони (любезно предоставена от Българска Фондация “Биоразнообразие”), като част от кампанията „За да остане природа в България”.

Дестинация САХАРА (Алжир и Мароко)
Представяне на възможностите за трекинг в най-голямата пустиня на света с прожекция на филма « С камила по маршрута Таманрасет – Джанет» 27 мин, 2006 на Жан-Пиер Пико (Фр). Фотосесия за пътувания в пустините, осигурена от екипа на  “ЗИГ-ЗАГ Холидейз”

Представяне на ново издание на ИК „Одисея-ин” „Забравената пътека” от Роже Фризон-Рош, роман за Сахара. Превод - Любомир Попйорданов.
Обща продължителност - 70 мин.

Прожекция на филма “Земя на пределите” (2006), заснет по време на велоекспе­диция “ЛАДАК 2006” – вело-преход по най-високите шосета в света в Индийските Хималаи, проведен  от членовете на СК “Мусала” към ТД “Черни връх” Явор Дачев и Иван Пенчев през септември 2006. Авторско представяне и фотосесия.
Обща продължителност 60 мин.

Ден 2 – Вторник 12/12

Прожекция на филма “От сърцето на Андите” (36 мин) за Алпийска експедиция на Клуб Еделвайс в Кордилера Бланка – Перу, Южна Америка, с изкачване на връх Алпамайо (5947м), проведена през септември 2006 г, с ръководител Христо Христов. Авторско представяне и фотосесия.
Обща продължителност 60 мин

Представяне на ново издание на български език на ИК „Одисея-ин” „Докосване до пустотата” от Джо Симпсън, преводач Виржиния Шмарова; прожекция на откъс от едноименния филм, сниман на техника IMAX (2003 г).

Подписка в подкрепа на кампанията „За да остане природа в България”.

Ден 3 – Сряда 13/12

Прожекция на филма „Стъпки към Храма” за българската експедиция на Еверест през 2004 г. Автор  Петко Тотев и Ваня Манолова
Продължителност – 37 мин.

Фотосесия за пустинята НАМИБИЯ, автор Весела Банзуркова - авторско представяне.
Продължителност – 30 мин

Фотосесия и филмов материал за катерене и трекинг в МАЛИ (Станимир Желязков и Милкана Русева, 2006 г).  Авторско представяне. Със съдействието на фирма ПИК 3000.
Продължителност: 30 мин

Дестинация СТАРА ПЛАНИНА
Фотоимпресия на Стефан Стефчев „Heaven & Hell” с музика на Вангелис.
продължителност 12 мин

“Extremus fest - Kaварна 2006", филм за първия у нас Фестивал на екстремните спортове, създаден от Extremus team. Авторско представяне.
Продължителност: 30 мин

Ден 4 – Четвъртък 14/12

Прожекция на филми на спортисти, спонсорирани от американската компания Patagonia за фрирайд, екстремен стил ски, сноу­борд, катерене и сърф.  
Обща продължителност: 25 мин

Среща с известния руски алпинист м.с. Павел Шабалин. Прожекция на филми и снимки от изкачвания в Хималаите (Еверест), Кавказ (Аксу), Тян Шан (Хан Тенгри), Каракорум (проект за експедиция 2007 към К2), международни състезания по ледено катерене и др.. С коментари на автора и фотосесия.
Със съдействието на Федерация БАК, ПИК „3000”, „Одисея-ин”.
Продължителност – 90 мин

Ден 5 – Петък 15/12

Прожекция на филм “The Mad Goat Ride– Free spirit week 2006” (2006) за последното републикан­ско първенство по freeride, създаден от Българска Асоциация за ски свободен и екстремен стил (БАССЕС). Авторско представяне и фотосесия.
Продължителност – 40 мин.

Прожекция на филм „Завръщането на Болдороците” (2006), филм за българското боулдър катерене от Витоша, Копривщица, Мальовица и Тюленово ... до Швейцария, създаден от „Protest Media” и “High Ball climbing.com” (2006), с коментари от Петя Гърбова и фотосесия.
Продължителност -  25 мин

Фотосесия за катерачната среща на Petzl, проведена на о-в Калимнос (2006, Станимир Желязков). Авторско представяне.
Със съдействието на фирма ПИК 3000.
Продължителност: 30 мин

Пещерно-водолазна експедиция “Мая Арапит’2006”, проведена през юли 2006 в Албанските Алпи, от членове на ПК “Студенец”, Плевен, с ръководител Орлин Колов. Авторско представяне и фотосесия.
Продължителност -  20 минизточник: http://stenata.com/site_news.php?page=news&newsID=680

Малко напудерено, в стил Одисея-ин, но според мен 2-рия ден не е за изпускане. Ще се радвам там да се срещнем хора от клуба :)

Actitivites: