Алпиниада за девствена Рила - 8 Декември 2007

 
Сигурно вече сте чули, че се канят да застрояват Рила и да я направят планински курорт от рода на Банско. В знак на това, че сме против застрояването, ще се съберем на х. Мальовица на 08.12.2007 г. на Алпиниада за девствена Рила. Алпинистите си искат Рила девствена!

Протестната алпиниада ще се проведе по идея на Калин Чалъков и с подкрепата и живото участие на АК "Млад Дихател", ПК "София" и организация "За земята". Всички катерачи и алпинисти са добре дошли - елате, за да покажете, че ви пука. Рила и районът на вр. Мальовица са важно място за българския алпинизъм от години. От какъв зор ще ни задължават да катерим там само със сини книжки, пък междувременно ще прецакват природата в името на комерсиалния туризъм? Алпинистите винаги са обичали и подкрепяли планината и не ние сме тези, които създаваме проблеми на екологията. Разбира се, поканени са и всички желаещи - туристи, планинари, или просто хора, загрижени за българската природа. Гарантирам, че няма да ви бъде скучно:)

Всеобщата веселба ще включва следните прояви:

* Презентации в защита на природата

* Катерене (кой както и където иска)

* Състезание по катерене на стената на старата хижа. Първа награда - една бира:)

* Състезание по ледено катерене на изкуствената кула (ако е замръзнала добре). Първа награда - една бира:)

* Състезание по тенис на маса на втория етаж на хижата. Първа награда - една бира:)

* Конкурс за най-добра снежна скулптура. Първа награда - една бира:)

* Конкурс за най-добро иглу или снежна пещера. Първа награда - една бира:)

* Ски-рали. Първа награда - една бира:)

* Бой със снежни топки брокери/инвеститори срещу еколози/алпинисти:) Без лоши чувства. Каним на проявата всички брокери и инвеститори, и то не с цел да ги замеряме със снежни топки, а за да видят, колко е красива, гостоприемна и забавна Рила, такава, каквато си е сега. Разбира се, ако на проявата не дойдат брокери и инвеститори, ще намерим начин да се разпределим за замеряне помежду си:) Пещерняци срещу алпинисти, например:)

* И последно - награда за най-малоумно изказване, осигурена от предаване радио Адреналин по Инфо радио.

Ако словосъчетанието "девствена Рила" ви звучи двусмислено - ами двусмислено си е. Защото това застрояване ще си е живо... хайде да не го казвам точно тук. Нека поне се опитаме да го предотвратим!

Ксе