Хайде на БАЛКАНСКИЯТ ПЕЩЕРЕН СБОР 27 юни - 1 юли

 Който иска да участва да ми пише на toltec@clubextreme.org  за да направим организацията. Плана е следния:

 Пристигаме на 26/27

27-28 - работа около Ягодинската пещера - има интересна игра ;)

29-30 - преместваме се на Мугла на обектите от майската експедиция ;)

Ето и официалната обява. 

Туристическо дружество “Родопея”- Ягодина, пещерните клубове “Силивряк”-Триград и “Студенец”-Чепеларе под патронажа на Българската федерация по спелеология и Балканския спелеоложки съюз имат удоволствието да поканят всички интересуващи се пещерняци и спелеолози от страната да вземат участие в Първия международен сбор на пещерняците от Балканските страни “Cпелео Балкан’2007”.

 
До този момент участие в сбора са заявили пещерняци от Албания, Гърция, Македония, Румъния, Турция и Сърбия.
Време на провеждане
Сборът се проведе от 27 Юни до 1 Юли 2007
Място
Туристическата хижа “Тешел”, с.Тешел, Община Девин, Смолянска област
Основна цел
Да създаде условия за установяване на контакти, връзки и бъдещо сътрудничество между пещерняците от балканските страни. По време на сбора всеки може да срещне нови приятели от различни страни, да дискутира с тях върху различни теми свързани с пещернячеството, а и да посети някой от най-забележителните пещери м района.
Предварителна програма
Пристигане – 27 юни 2007, Сряда вечерта
Откриване – 28 юни 2007.
Активности – 28 юни -1 юли 2007.
Програмата предвижда прониквания в някой най- интересните пещери и пропасти в района . По време на сбора участниците могат да направят пауър поинт, диа, видео и постер презентации на разнообразни спелеоложки теми като например: резултати от експедиции, нови открития, карстовото богатство на отделни райони, отделни пещери и пропасти и прочее.
Отпътуване – 1 юли 2007 след обед
Необходима екипировка: Съоръжения за бивакуване, екипировка за проникване в пещери и пропасти;
Битови условия: Участниците които желаят да бивакуват следва да осигурят необходимите за това съоръжения и екипировка. Могат да се ползват услугите на хижа “Тешел” с капацитет 66 легла при цена 8.00 лв. Водят се преговори с домакините за отстъпка от цената за нощувка и при промяна ще бъдете уведомени своевременно.
Хранене: Участниците могат да изберат някой от следните начини за изхранваше: да си носят храна, да закупят такава от близките населени места, да ползват ресторантски услуги в хижата срещу столово хранене 8.00 лв (закуска+вечеря) или близкия ресторант “Орфей”.
Заявки
Крайният срок за получаване на заявки 10 юни 2007 - наближава!
Моля информирайте ни колкото се може по-скоро за желанието си да участвате в сбора попълвайки заявка съдържаща следната задължителна информация : трите имена, клубна принадлежност, адрес , телефон и е-майл за връзка, тема (заглавие) на представянето , която бихте желали да направите (ако има такова), вид на презентацията (ppt, фотоси, видео (CD /DVD), продължителност в минути), желаете ли или не да ползвате легловата база в хижата!

Actitivites: