Смехът в тази дЪРЖАВА продължава - или как Защитниците на Природата се

Започвам със “смехът” в заглавието само защото ми се плаче като гледам какво става. То не е смешно а е направо траги-комично и безнадежно.

Днес бях на т.н. “Гражданско Присъствие” под организацията на “Зелени Блакани”, “За земята” и т.н. организации.

 

Очаквах целия площад Славейков да е пълен с народ който се вълнува, да има задръстване и т.н. Това на което присъствах бяха 50 човека неорганизирани по никакъв начин, разпръснати хаотично, както и една малка а-ла-хипарска “музикална” групичка от За-земята, която озвучаваше немощно площад Славейков. Пълна ИРОНИЯ.

 

Абе хора това ли са ви великите екологични организации със силата на които ще се борите с милионите евро за инвестиционни проекти, с корупцията навсякъде???

С една шепа хипари и с една шепа младежи с надписи зЕЛЕНИ бАЛКАНИ. Елени Алкални.

 

Ясно ми стана че няма как някой въобще да ви обърне внимание по какъвто и да е начин. Вие сте прекалено слаби, неорганизирани и дори предполагам че много от вас са вързани с МОСВ и другите игри. Смехория. Какво направихте вие за да може на народа да не му е все едно? Сметнете 50 човека от 8 милиона какъв процент е.  0.000625 % процента от хората в България милеят за природата (и то не всички от тях). Алеко, ако стане, ще отиде поне до Таитите след тази равносметка. (След малко ще пратя и други Българи по краищата на света)...

 

Натура 2000. Предполагам (отново) че Европа ни е натиснала – министъра за това маха плажовете за концесия  - да не би да си мислите че заради вас. Само че тия от Градоустройството ще се опитат преди края на годината да си раздадат плажовете за да си вземат парите. Кметовете по морето ще ми се обединяват за да се махат защитените зони. Естествено – те откъде мислите че цицат бе? Тоя инвеститор им бута 50 хилки на ръка, оня 50... и раздавайте българската земя. Тая държава ненормална ли е? (риторичен въпрос) Няма ли кой да им тегли една МАЙНА на тия кметове и всички подобни ОТ страна на ТОЯ СКАПАН дЪРЖАВЕН аПАРАТ ???

 

 

Какво стана с Иракли??? Или Министъра е пропуснал в Забраната си за сторителство  номера на имота притежаван от швейцарците. Айде стига помия.

 

Идете и вижте какво става на Черноморието тикви държавни. Знаете много добре – и вие си получавате пари за това.

 

МА то е непоносимо вече бе хора. Левски и Ботев ще отидат на Хавайте ако могат да видят за какво са си дали живота. Като се замисля май под турско робство сме си били по-добре... А още повече, като се замисля ми се струва че по добре ония варвари от Монголско въобще да не бяха идвали да основават Великата България.

 

Днес разбрах че положението е ужасно страшно. Мислех си че е само страшно. Загубил съм вяра в тукашните неща. Чакам някой от Европа на който не са платили все още да дойде да измете тая измет – друга надежда нямам. Кажете ако знаете някой. Българин да се наричам първа грижа е за мене. Направо ме е срам като погледна нашите планини зелени.

 

Направете ме ЦАР с неограничени права. Тогава аз ще ги оправя. Какъв е тоя президент ??? дето не може 1 елементарно нещо да направи.

 

Хайде спирам....

 

И Едни малки проектчета от сайта на Министерството на околната среда и водите:

 

 

1. Възстановяване на влажните зони и намаляване на замърсяването.

МОСВ;

Общини:

Тутракан,

Свищов

Текущ

ГЕФ/

Световна банка

13 280 000 млн. щ. д.

5 години и

6 месеца

10/2002 г.

03/2008 г.

 

                   

2. Опазване на глобално значимото биологично разнообразие в ландшафта на Родопите.

 

МЗГ; МОСВ;

Федерация “Зелени Балкани”;

Българско дружество за защита на птиците

Текущ

ГЕФ/ПРООН

3 545 460 млн. щ. д.

5 години

06/2004г.

06/2009 г.

 

А ние ще протестираме ХАХАХАХАХАХАХАХАХ

 

 

 

 

 

Actitivites: 

Comments

Браво, Браво, Браво

Ето я истината за положението в България. Лошото е че ние си я знаем ама нищо не можем да направим. В една подписка в Интернет се подписаха към 10 000 души, но когато стане дума да се излезе на улицата всички се крием в миши дупки и намираме оправдание за собственото си малодушие.
Колкото за За Земята и Зелени Балкани - те едва ли ще променят нещо със своите действия. Промяната трябва да стане в самите нас.

Ima hora koito praviat neshto.

Ima i drugi hora, deto kazvat kakvo 'Triabva da SE napravi' i ne praviat nishto.

Ima i treti vid hora, deto ne samo che ne praviat nishto, ami i kazvat che za vsichko sa vinovni tezi ot purvata grupa.

zaradi koi ot vsichkite Levski bi otishal na Havaite precenete sami.

Веско ако визираш мен - ще ти кажа - аз не претендирам за активност - все пак предполагам че правя достатъчно за съзнанието на много от хората, които ходят сред природата и то вече повече от 20 години. Аз съм избрал да помагам за опазването на природата като се старая да променям отношението на новите хора в клуба към природата. Защото проблема идва в крайна сметка от хората.
Не ми харесва начина по който много еко-организации действат, защото реално резултати не виждам. Имах горчив опит преди 10-на година като почнеш от МОСВ, минеш през ГЕФ, отбиеш се до всички които се наядоха от Централен Балкан и завършиш със Сополологическия институт на ЕБАН.
Така че ако аз съм се опитал по своя начин да покажа на повече от 1000 човека през годините красотата на природата, еди кой си се опитва с барабанче на площад Славейков и с цветни плакатчета да разсъни бабичките от следобедния им сън.
Предполагам че Левски би дошъл с мен да полазиме малко в Духлата, но съм сигурен че на това Граждаснко Присъствие щеше да им опакова Министерството в един голям найлонов плик за боклук и да викне боклуджийската кола.
А те кво - Ме - ме - меме - ме- ме меее меме - от вица за Металурзите.

Pages